Geïmpregneerde blokhutten

Hermans Blokhuizen  
0031-(0)6 53 200 937  

Geïmpregneerde blokhutten, geïmpregneerde blokhut, blokhutten geïmpregneerd

Een geïmpregneerde houten blokhut is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, onderhoudsarm. Geïmpregneerde blokhutten zijn door hun impregneerlaag beschermd tegen houtrot, insecten en schimmels. De complete blokhut wordt meteen vanaf fabriek in een hoge drukketel geïmpregneerd. Zodoende worden ook de messing-groef verbindingen en de kruisverbindigen goed geïmpregneerd. Daar is namelijk na de opbouw geen gelegenheid meer toe.

Geïmpregneerde blokhutten
Door deze intensieve impregneermethode gaan de blokhutten langer mee en behoeven de blokhutten de eerste tien jaar geen onderhoud. Na tien jaar kan men met een laagje verf of beits de blokhut blijven beschermen tegen verwering.

Impregneermiddel
Hermans Blokhuizen werkt met Tanalith E, een relatief nieuw impregneermiddel, dat milieuvriendelijker en duurzamer is dan traditionele verduurzamingmiddelen die chroom bevatten. Het impregneermiddel is niet schadelijk voor de gezondheid en de natuur.

Wij adviseren een blokhut altijd te behandelen. Of dit nu impregneren, beitsen of verven is. Dan kunt u namelijk nog lang genieten van uw blokhut. Voor meer informatie over Tanalith E, kunt u kijken op onze informatiepagina over impregneren met Tanalith E. Natuurlijk kunt u ook het contactformulier invullen of via de telefoon met ons contact opnemen.